От няколко дни в малкото подбалканско градче Сопот тече трескава подготовка за първият в района футболен турнир с благотворителна цел.

 

На 06.04.2019 година от 11:00 часа на стадион „Металик“ в Сопот отбори, съставени от членове на фен-клубовете на ФК Левски от Сопот, Карлово и Хисаря излизат на терена с обща кауза, наречена „БЪДЕЩЕ ЗА ДЕЦАТА НИ“.

Целта на организаторите е да се съберат средства, които ще бъдат предоставени на две дечица от Сопот: Ивайло Николов с ДЦП за закупуване на специално колело и Мария-Магдалена Станева за следоперативно лечение на тумор в главата.

Средствата ще се събират в поставени за целта кутии на няколко места на стадиона. Организаторите са закупили вода и други напитки, като сумата от тяхната продажба също ще отиде за каузата.

Инициативата предизвика огромен интерес, както сред местното население, така и сред много клубове и дружества в цялата страна. В подкрепа за каузата се включва и ФК Левски, предоставяйки по една топка на всяко едно от двете деца, с подписите на играчите на клуба.

Заявки за участие в благотворителния футболен турнир са получени и от отбори от други градове. Валят и резервации за нощувки в града, известен като столицата на парапланеризма, града на чешмите и родното място на Патриарха на българската литература Иван Вазов.

Това подбалканско бижу определено има какво да покаже на своите гости, решили да отделят един уикенд за посещение, както и да подкрепят благородната кауза „Бъдеще за децата ни“.

Ако желаете да станете част от това мероприятие побързате да резервирате своите нощувки в града, ние вече го направихме, защото ще бъдем там. Ще очакваме и Вас!

Повече за инициативата можете да прочетете ТУК, а за Сопот: ТУК, ТУК и ТУК  

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Въведете Вашия коментар
Въведете името си тук